Dolazak
Odlazak
Rezervacija

Napredno pretraživanje

TOP ODREDIŠTA

Crikvenica, smještena u istočnom dijelu Kvarnerskog zaljeva, turistička destinacija Kvarnera koju u suštini čini kvarnerska rivjera koje su dio, osim Crikvenice, i mjesta Selce, Dramalj i Jadranovo. Turistički je Crikvenica na interesantnoj lokaciji što je s jedne strane blizu najljepših kvarnerskih otoka poput Krka i Raba, a s druge isto tako u blizini Like, dakle Parka prirode Sjeverni Velebit i malo dalje prekrasnih Plitvičkkih jezera.

Poreč, još jedan od istarskih gradića duge povijesti, točnije 2000 godina, smjestio se na zapadnoj obali Istre, između rijeke Mirne na sjeveru i Vrsara na jugu, točnije u jednoj uvali prirodno zaštićenoj nasuprotnim otokom Sv.Nikola. kupu i graditelju poznatija i kao Eufrazijeva bazilika.

Umag je mali gradić i luka na sjeverozapadnom dijelu Istre. Stara jezgra Umaga leži na poluotoku, između dva plitka zaljeva. Sjeverni, prostraniji zaljev zaštićen je lukobranom i pretvoren u luku. Sjeverni, prostraniji zaljev zaštićen je lukobranom i pretvoren u luku. Novi dio grada okrenut je prema otvorenom zaljevu pa se spaja s turističkom četvrti na sjeverozapadu. Marina Umag je u sjevernom dijelu luke.

Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici otok je mora, sunca, kamena i vina. Tradicionalno se stanovništvo Korčule bavilo brodogradnjom i kamenoklesarstvom, koje jos i danas živi. Uz to korčulani njeguju i vinogradarsatvo, tako da danas Korčula ima neke od najkvalitenijih vina poput Pošipa ili Grka.